2Naturkinder X Thir

Bohemian cuisine, carp from a different planet and fine wines from Milan Nestarec and 2Naturkinder – this is what you can expect May 7th at our winery.

Just for this one night our friend Jan Culic will visit us with his two internationally experienced chefs Anna and Pavel. In the beautiful town Tábor (South Bohemia, Czech Republic) Jan has been running the wine bar thir, that’s been awarded as the best Czech restaurant outside of Prague in2018. Apart of loving natural wine our Czech friends are into carp. Traditional fish, which you can find in their region as well as ours – but the popularity has been decreasing. Jan and his crew want to change that. They’re currently certifying three ponds to organic farming to rise awareness of this perfect and carbon-low source of protein. Expect a seasonal pescatarian menu sourced locally in South Bohemian with aromas of our vineyards around Kitzingen served with wines from our much valued colleague Milan Nestarec and some rare bottles from our cellar.

-> Tickets available here

MENU

🐟 marinated carp with bread from Tábor/
🌱6 minute egg, miso broth, aged cheese

potatoes in ash, cheesy sauce, spring herbs

fresh kolhrabi and radishes carpaccio

🐟 carp fillet, creamy chive sauce, swiss chard/
🌱cauliflower steak, creamy chive sauce, breadcrumbs

rhubarb pie, vanilla sauce

ripe cheese and compote


Böhmische Küche, Karpfen von einem anderen Stern und feine Weine von Milan Nestarec und 2Naturkinder – das erwartet euch am 7. Mai in unserem Weingut.

Nur für diesen einen Abend kommt unser Freund Jan Culic mit seiner international erfahrenen Küchencrew – Anna und Pavel – zu Besuch nach Kitzingen. Im wunderschönen Ort Tábor (Süd-Böhmen, Tschechische Republik) betreibt Jan die Weinbar thir, die 2018 als bestes Restaurant außerhalb Prags ausgezeichnet wurde. Neben dem Naturwein haben sich unsere tschechischen Freunde dem Karpfen verschrieben. Ein traditioneller Fisch, der in unser beider Regionen weit verbreitet ist, dessen Popularität jedoch in der Vergangenheit eher ab-als zugenommen hat. Jan und seine Crew wollen das ändern. Derzeit stellen sie drei Teiche auf biologische Teichwirtschaft um, um mehr Aufmerksamkeit für diesen ausgesprochen nachhaltigen Fisch zu erzeugen. Euch erwartet ein saisonales, pescetarisches Menü mit Zutaten aus Süd-Böhmen und Aromen unserer Weinberge rund um Kitzingen. Dazu gibt es Wein unseres geschätzten Kollegen Milan Nestarec und einiger Raritäten aus unserem Keller.

-> Tickets gibt’s hier

MENÜ

🐟 Marinierter Karpfen mit Brot aus Tábor
🌱 6 Minuten Ei, Misobrühe, gereifter Käse

Kartoffeln in Asche, Käsesoße, Frühlingskräuter

Carpaccio von frischen Kohlrabi und Radieschen

🐟 Karpfenfilet, Schnittlauchsoße, Mangold
🌱 Blumenkohlsteak, Schnittlauchsoße, Brotkrümel 

Rhabaerberkuchen, Vaniellesoße

Gereifter Käse, Kompott


Bilder so nicht anders vermerkt: Benjamin Brückner, Thir